.. PER A CREMAR...

dissabte, 24 d’abril de 2010

SAN JOSEP

Ai Sueca i la falla del Mercat. Són els teus costums i les teues festes les que en cada moment estan formant part de la meua vida. I si alguna cosa té el meu poble és la possibilitat de fer de cada data una festa.
Una explosió de color s'apodera dels carrers i el so de les rialles i les expressions de felicitat posa la festa en cada canto de les avingudes, places i carrers. És que al meu poble les festes, siguen religioses o laiques, constituïxen un verdader motiu de felicitat.
Però sueca té en el seu calendari una de les activitats més importants: les Falles, una celebració festejant Sant Josep. És així que fins al 19 de març les falles es van posant en cada racó de la ciutat, intervenint la seua arquitectura i els seus costums per a vestir-ho tot de color i festa. Allí s'exhibixen els treballs que durant tot l'any artistes fallers han elaborat.
Al llarg del dia els veïns, recorren una per una les caricatures, Algunes grotesques, altres humorístiques de personalitats, les satirizacions de famosos. Tot val per a marcar l'expressió de l'art en estes terres: cartó, fusta, colors, teles, situacions, gent, art, més cartó, més color, tot vist els carrers i pareix que el temps és un altre.
En este remenat cal destacar les dos falleres majors AIDA i ANDREA Acompanyades del president infantil LUCAS que al so de la musica, festa i pólvora per tot arreu resplendixen, com Maxima expressió de l'alegria que tots els valencians portem en l'interior, vivint la festa intensament d'una forma meravellosa que sempre ens quedara en el record l'any que van ser: FALLERES MAJORS i PRESIDENT INFANTIL DE LA FALLA DEL MERCAT.

IMG_5210 [1024x768]

PUNXA MATI

P3190152 [1024x768]PUNXA VESPRADA