dimarts, 12 de febrer de 2008

CRONICA DE LA PRESENTACIO 2008

Des que ens vam alçar el dissabte, els nervis ja els teníem a flor de pell, al matí, en la perruqueria, ja ens vam reunir un grup de gent, els nervis es palpaven en l'ambient, conforme anava transcorrent el matí, els preparatius es feien més latents, en el Bernat i Baldoví, l'escenari anava prenent forma i color, els últims assajos dels presentadors, jo de presentadora suplent, que dita estava de pas, m'ho vaig passar genial, amb el passe de micros. Ja havia passat el matí...
Després van arribar les 7 de la vesprada hora en què ens vam reunir a casa del president Infantil, per a arreplegar-lo, i després de fer-li un poc de festa al xiquet, ens dirigim al centre de Reunió, o siga al Bar Yeclano, on mitja hora més tard i sense retard, encendrien la traca que donaria començament a la cercavila, vaja xaranga de músics que portàvem..... fenomenal, bravo xiquets...
Vam anar a arreplegar a Aida, Fallera Major 2007 i la veritat, va ser súper emocionant, després de fer una volta per la barriada, vam arribar a casa d'Amparo i Cristina, on ens van informar que tenien una sorpresa per a Amparo mare, i és que allí es trobaven uns 20 representants de la seua falla de tota la vida, de la que inclús va ser Fallera Major, quan li ho van comunicar.... l'emoció es palpava en tots els nostres rostres.... Amparo molt emocionada va aguaitar al balcó per a saludar-los, però l'alegria es va desbordar al veure'ls i va haver de baixar a saludar-los.
La veritat és que vist des de dalt, en el balcó de casa Amparo, quan vam veure vindre la comissió a per les falleres, emocionava fins a a l'apuntador, i és que el dissabte van eixir un muntó de gent, tant falleres com fallers, i és que ja hi ha ganes de festa...
Una vegada arreplegades totes les falleres, mocadors guardats en les butxaques, per que també vam plorar, tota siga dit de pas, ens dirigim directament al cine Lido on donaria lloc l'acte de Presentació de les nostres Falleres Majors.
Va començar l'acte amb la presència dels estendards, per a seguir la introducció els presentadors infantils, Jaume i Tamara, que s'estrenaven els pobres, i tenien uns nervis que no podien amb ells, però així i tot ho van fer molt bé, esperem que repetisquen un altre any, l'acte culminant va arribar quan van cridar Cristina, que molt ben acompanyada d'Andreu va pujar a l'escenari flanquejada per Mar, la germana d'Andreu que li portava la banda.
A continuació les presentadores majors Elena i Maria que van conduir l'acte fenomenalment, van cridar a la que seria la nostra major representant, per a estes falles, Amparo, este moment si que ens va embriagar a tots, que posats en peu, vam aplaudir l'arribada d'Amparo a l'escenari.
Les xiquetes Lara i Ana serien les portadores de la banda.
Duts a terme tots els formulismes protocol·laris, que comporta l'acte, intercanvi de bandes entre Sara (última fallera major infantil 2006) i Cristina i entre Aida (Fallera Major 2007) i Amparo, va arribar el torn de despedida d'Aida, que va tindre unes paraules d'agraïment per a la comissió, per a les seues amigues que l'havien acompanyat, per als seus pares agraint l'esforç que havien realitzat, i per als seus presidents Jaume i Toni (paraules que a mi, sincerament em van arribar al cor, i que agraïsc profundament) i com no augurant un feliç regnat a Amparo i a Cristina desitjant que tinguen un regnat tan bonic com el que havia tingut ella.
Era el torn de la mantenidora, Paloma Gutierrez, i la veritat, ens vam quedar sense paraules, va saber enlluernar-nos i va arribar a emocionar-nos tant que vam haver de traure de nou els mocadors per a poder assecar eixes llàgrimes que eren fruit d'eixos sentiments que va saber fer brollar dels nostres cors.
Gràcies Paloma per eixes paraules, per eixe sentiment, gràcies, mil gràcies.
Eixe era l'últim ritu que havíem de complir, la presentació, ja estava completada, només faltava rebre a les comissions amigues, que van vindre a felicitar-nos. Gràcies per esta visita.
Acabat l'acte el grup de teatre de la Falla va posar en escena el sainet LA MEUA DÓNA NO ÉS MEUA, des d'ací vull felicitar tots els actors i actrius que tots els anys ens delecten amb estes actuacions, ja que darrere d'esta hora de teatre, estan moltes però que moltes hores, on ells han d'assajar, llegir l'obra, i dóna igual faça fret o calor, ploga o no, ells perden les seues hores de son, per a que en una nit com esta fer-nos disfrutar d'una vetlada inoblidable, gràcies sincerament i valguen estes pobres paraules per a comunicar-los tant a ells com al seu director Enrique Latorre, que tota la comissió estem molt orgullosos d'ells, i que no cal que guanyen cap trofeu, ells sempre tindran el nostre Goya particular.
Gràcies també a tots els ajudants, tant de perruqueria, com maquillatge, o fusteria, de só, i de mil coses que ara no en venen al cap i que sense ells, aquest fí de festa no seria el que és, una meravella, com no GRÀCIES en majúscules també a tot aquella persona, que no gaudeix de la presentació i que està darrere de l'escenari, encarregada de muntar i desmuntar l'escenari, de carregar-lo i de dur-lo a la caseta per a aguardar-lo, ells també són part esencial i fonamental en el transcurs de la presentació, moltes gràcies, és una feina molt poc agraïda, i que sols uns quants (de sis-cents fallers) son capaços de dur a terme....
Donem també les gràcies als pares de les Falleres Majors per les atencions rebudes en este dia, (que gran eres churret). (ma que tenen collons estos forasters....)
Bo ja no vos vull cansar més amb les meues paraules, prova de tot el que vos conte, ací vos deixe unes fotos amb què done fe de tot el que vos conte.
XIQUETS I XIQUETES,
ARA SÍ QUE VA DE BÓ,
EL CONTER ENRRERE JA HA COMENÇAT....
VIXQUEN LES FALLES,
VIXQUEN LES FALLERES MAJORS
I VIXCA LA FALLA DEL MERCAT.P2100200 [640x480]

punxa la foto

2 comentarios:

Anònim ha dit...

Una vegada més crònica exacta de MªJosé, en la que sols llegint vius de nou tots els moments que ixa nit varem passar, enhorabona!
Done fé de que va estar assajant per el matí amb mi i de que ho va fer MOLT BÉ, aixi que jo crec que quedes llogada per a un altre any!
Felicitar també a la familia de les falleres majors.
I animar a la gent a ficar algún cometari que altre, a vore si es nota que apartir d'ara JA TENIM AHÍ LES FALLES!!!!

Anònim ha dit...

olaa...
bueno primero Que todo dar las gracias a toda la falla x el afecto Que estan teniendo con nosotras...y tb a maria jose & david por su excelente trabajo en la web..
todas esas palabras Que con cariño maria jose las dedica..
la presentacion un acto sx bonito no me esperaba Que fuera tan emocionante...
espero pasar un año excelente..
toni&andreu gracias x tod..
al igual Que a begoña&vicente...
juntos pasaremos un bonito año...

gracias x todoo..

besos..
familia lezcano-oritz